Miss Bera x Dúx

14-02-2014

In december 2013 word onze IJslandse hond Miss Bera frá Fridarstödum heftig verliefd op Dux van Rogici. De vonken spatten ervan af.
Beide zijn gezonde honden, HD-A heupen en ook geen oogziektes. Wij fokken volgens de regels van de Raad van Beheer.
Verder zijn beide honden vrolijk en lief van karakter. En beauties!

Wat zijn we trots in huize Pieterburen. En ook Miss Bera maakt een vreugde dansje naar mij toe als het eerste pupje neerploft op ons bed. “Kijk eens, kijk eens, ik heb een kindje!”, is alsof ze me zeggen wil. En al gauw meldt het volgende pupje zich aan. Dit keer bevalt ze op een plekje naast bed, op een dekbed wat we daar hebben neergelegd. Inmiddels arriveert mijn vriendin uit Nieuwegein ook. Karin en ik mogen het pupje van haar optillen en veilig naast het andere pupje legen op grote bed. Want ook dat verteld ze ons, ze heeft het veel te druk met veder bevallen. Als ze er zijn komt ze op bed liggen en leggen we de pupjes aan haar tepeltjes en dan komen ook gelijk de moeder gevoelens in werking en wordt er heftig gezoogd en geslikt.

In de weken die volgen komen veel puppenknuffel logeetjes bij onze Bed and breakfast  de Koningin van Pieterburen en eigenlijk vanaf week twee(week één was er voor de welverdiende rust) laat Miss Bera alles toe. Zelfs papa Dux wordt hartelijk ontvangen, als hij stiekum naar binnen glipt. Kijk hem nou toch eens lief zijn…