7 februari 2018

Avonturenweekend!

frá Hálendi Icelandic dogs IJslandse hond

Wandelen op het Hoogeland

Twee weken lang moest onze HKH Freyja II een stoeipakje aan. Omdat ze bultjes had en alles keurig kon worden weggehaald en daarna zo’n grote snee had over haar hele buikje en ja daar mag je niet aan bijten en niet aan krabben. Wat kon ze ons boos aankijken, of zogenaamd lief terwijl ze zachtjes gewoon een pootje aan het likken was. Maar oh wee, één seconde haar niet in de gaten hebben en hup knauknauknau daar ging mevrouwtje. De eerste dagen lieten we haar met rust en had ik eigenlijk ook geen idee hoe groot de snee was. De dierenarts had wel gezegd héél groot, maar zo groot… Na drie dagen mocht ik eindelijk kijken en ging Freyja voor me op haar rug liggen. Ik schrok me echt wild, maar liet het niet merken. Het zag er verder redelijk uit. Drupjes van buurvrouw Lies deden het ook goed. Na een dag of 8 zag ik een open gat, want ja hoor gelukt, 1 hechting eruit. maar wat dacht je wat, bij beter kijken, ja hoor madammeke had er stiekem al zes uitgeknaagd. Honingzalf mee en extra drupjes van Lies en al gauw heelde alles.
Afgelopen dinsdag mochten alle hechtingen eruit en vandaag voor het eerst zonder pakje. Ik hoop dat ik straks even kijken mag en dat alles er goed uit ziet want anders gaat het pakje gewoon weer aan hoor.
27459325_10212315908345328_2767842461728922205_n
Nou afgelopen vrijdag begon ons grote avonturenweekend! Bepakt en bezakt richting Utrecht (naar knappe Duke en King), om vervolgens de volgende dag op tijd naar Nieuwveen te rijden waar we een Amerikaanse fokster gaan ontmoeten met twee knappe IJslandse puppen. Twee puppen uit een belangrijk nest voor de genetische diversiteit voor ons ras.
Eentje blijft in Nederland en eentje gaat naar Duitsland en aan het eind van de middag worden Miss Bera en HKH Freyja II ook nog even geknuffeld.
We kijken terug op een supergezellige geslaagde middag!

icelandic dogs

Helma van Rijswijk en Jo-Ann Secondino(USA)

Icelandic dogs

Jo-Ann Secondino(USA) with one of her precious pups.

Icelandic dog

Elke Landrock-Bill(Germany) with her new sweet pup!

Icelandic dogs

Natasja Hagemeier en Christine Reijs met haar nieuwe aanwinst!

En dan is het zondag en dan gaat ons avontuur gewoon verder! Want dan krijgen wij een logeetje te logeren. Kleine Ysja. Ze is een vrolijke Freule van 15 jaar oud en gaat helemaal verhuizen naar Duitsland. Tot dan mag ze eerst met ons naar huis. Ze wordt gelijk bevriend met Miss Bera en rent naast haar door de landerijen van het Hoogeland, 15 jaar? en als er dan ergens wat schapecadeautjes liggen dan is Freyja haar vriendin en staan ze het liefst uren te snoepen, maar dat mag natuurlijk niet van het vrouwtje en dan komen de hondensnoepjes tevoorschijn en ach die zijn ook best lekker hoor!
Terwijl ik dit schrijf liggen de dametjes in hun lekkerste mandjes helemaal tevreden in een diepe slaap aan mijn voeten. Dromen over avonturen die nog komen gaan!

Ysja 7 2 2018

Wandelen op het Hoogeland

Bera Freyja Ysja

Lekkere hapjes van ’t vrouwtje!

Ysja en Bera

Lekker slapie doen na een lange drukke dag.


Leave A Comment