31 maart 2023

Icelandic Sheepdog Birthdays

We hebben wat leuke verjaardagen van mijn IJslandse Honden gehad, we had some birthdays from our Icelandic Sheepdogs.

Feest Feest Feest!
De pups van Skaga en Oslo waren 20 maart jarig en werden 1 jaar.
De genen van de IJslandse honden zijn verspreid over Europa. Namelijk Finland ( Smukke Tyra ), Frankrijk ( Sokka ), Polen ( Prins Oslo) en twee in Nederland ( Reddi en Kolla). Dat maakt ons super trotse fokkers van dit prachtige oer ras.

Verjaardag pups Oslo en Skaga, IJslandse Honden van kennel Fráhálendi.

Verjaardag pups Oslo en Skaga, IJslandse Honden van de kennel van Fráhálendi.

Dan de verjaardag van onze Miss Bera.

Mijn aller allerliefste soulmate Miss Bera was jarig. We gaan het  als we wakker worden nog even uitgebreid vieren, dat is beloofd. Ze is echt uitgegroeid tot een hulphond. Overal waakt ze over mij en ook over haar ‘kinderen’ Twittie en Skaagje.
Mijn liefste zoete meisje. Een tikkeltje arrogant, dat ook en heeeeeel eigengereid. Net als je vrouwtje met je neusje vaak omhoog. Ik hou zoveel van haar!

Icelandic Sheepdog Bera frá Fridarstödum

Miss Bera, my sweetest Icelandic Sheepdog. Here with to the left Twirre Frida and to the right Skikkja and Skaga.

Bera frá Fridarstödum

Miss Bera 12 years old, partying her birthday.

Ook hebben we stil gestaan bij onze hartendief HKH Freyja II.

Vorig jaar op 17 jarige leeftijd overleed ze. We missen haar nog elke dag.
Ze leeft voort in onze tuin tussen onze roedel. Vanaf onze grote tuinposter kijkt ze ons ook dagelijks recht aan. En met liefde wuif ik haar dan een kusje toe.
Lieve Blondie. Ons stoere Koninginnetje. Mijn kleine hartendief, het liedje is hier te beluisteren op YouTube. Het is speciaal voor haar geschreven en voor alle andere kleine hartendiefjes. Door het liedje te zingen heb ik al veel mensen ontroerd. Het was zelfs zo dat het weken zo niet maanden heeft geduurd voordat ik het zelf droog kon zingen. En dat komt ook echt doordat HKH Freyja II de mensen beroerde met wie ze was en hoe ze was.

Kleine anekdote: Eens logeerde er een gezin bij ons met een klein buitenlands geadopteerd kindje. Het kindje was vier jaar ongeveer en had nog nooit gepraat. Op zondag morgen werden we geroepen en zagen we het kindje in een hoekje zitten met onze Freyja. En wat dacht je wat! Ze praatte tegen Freyja. Dat was Freyja. Freyja ging ook altijd mee naar optredens. Als we dan in een verzorgingstehuis waren gingen Freyja en ik altijd dan afloop naar de afdelingen waar patiënten zaten die zelf niet konden komen naar het optreden van mij.  En dan mocht ik van Freyja haar dragen, ze bleef dan heel stil liggen in mijn armen. Ze mocht ze zelfs op bed bij de patiënten en dan mochten ze haar aaien. en zo kan ik nog uren doorgaan. IJslandse Honden, ik wil nooit meer anders.

Freyja frá Fridarstödum

HKH Freyja II memories, here with her best friend Arend-Fokko-Jan van de Dobbe Gelle

Leave A Comment