4 januari 2018

Liften

Het Hoogeland Frá Hálendi
Omdat de Nieuwjaarsweek wat ziekig begint, pak ik mezelf dik in bij het zien van de ietwat zuinige blauweluchtvlekjes tussen de wolken door, om te gaan wandelen.
Deze week en vorige week ook, kijkt HKH Freyja II me steeds pikzwart aan als ik wat anders ga doen na het aantrekken van m’n schoenen. Ja  dan heeft ze helemaal voor niks geblaft, elke dag weer en elke dag ook met dezelfde stellige overtuiging van JAAA we GAAN! Nee dus. We hadden het te druk o.a. in de bed and breakfast. En dan waren er nog de knallen van het vuurwerk, zowat twee weken lang, bahbah. In het begin dacht ik hey Bera is eroverheen gegroeid, ze is niet meer bang. En net terwijl ik het vertelde op internet keek ik naar beneden naast me en ja hoor daar zat ze dan toch, Miss TrillieBillie.
Het is zielig, maar ik moest steeds toch ook wel wat lachen om hoe ze deed. Dus ze kreeg afwisselend troostkusjes en uitnodigingen voor feestelijke dansjes van me.
Tja, dan is het vuurwerk voorbij en dan gaat het keiKEIhard stormen en weer gaat, dit keer stijfstil, Bera tegen me aanzitten, heel stijf tegen me aangedrukt. En opeens dacht ik wat hoor ik nu dan… Behalve dat de wind een extra zwaar geluid had, hoorde ik ook een soort zwaar laag gebrom. Nu ben ik niet zo’n flinkerd zelf en geloof ik er stellig in dat we op het Hoogeland best wel een tsunami kunnen krijgen ooit… en zo’n soort geluid dacht ik wel dat het was. Hahahaha, nee hoor, gelukkig, pfff, het was Miss Bera, die naast me heel zachtjes zat te grommen, klaar om datgene waarvan ze klaarblijkelijk dacht dat het eraan kwam te pakken en mij, haar vrouwtje te redden… Of zou ze hebben gedacht, mijn vrouwtje redt mij wel? Mooi stel zo zijn we samen.
Vanochtend was de wind gaan liggen, dus wij eropuit, heerlijk langs de veel te natte landerijen en te veel te volle sloten. Wel een mooi plaatje, een schilderij. En net als ik bij de Waddenzee op een bankje ga zitten en overleg met de hondjes wat we gaan doen, taxi bestellen of verder lopen komt daar Freyja’s grote vriend dhr. Finkers aan om ons op te pikken. Zou ze stiekem telepathisch contact hebben samen?

[wpvideo h866pKL5]

 

Breeding updates:
Bera x Myrkur, we’re still waiting…
We wachten in spanning op de loopsheid van Bera.

Duke/Gjúki frá Fridarstödum – Sylke frá Olafsfjordur
10 januari is de echo van Sylke

Fjör Frá Fridarstödum – Surtsey’s R-Röskva (Danmark)
Just born!

See  for more info and puppyphoto’s here for the facebooksite from Wilfred Olsen

En tot slot we krijgen dit weekend weer hoog bezoek! Onze vriendjes uit Heemskerk.
Weerzien met Noeschka en jonge Lotta!
Bruidspaar FB

Vergeten jullie niet nog even een leuke reactie hieronder te schrijven?
Liefs van het IJslandse honden team!


Leave A Comment