21 juli 2017

Verslagen en ook blij

Miss Bera 2017.jpg
Verslagen en ook blij.
Verslagen omdat een röntgenfoto vanmiddag bij de dierenarts uitwees dat de puppy’s van Miss Bera zijn geresorbeerd, wat wil zeggen dat haar baarmoeder leeg is, er zijn dus geen baby’s. Waarom dit gebeurt, kan veel oorzaken zijn, maar ik laat het vooral los naar de bron en kijk voorruit.
En blij omdat Miss Bera helemaal gezond is en geen ontstekingen heeft en er ook geen andere enge dingen zijn gebeurd. Het is een forse tegenslag die we moeten verwerken, maar daarentegen hebben we de kop voorruit en gaan we vol voor een fijne zomer en proberen we het gewoon een volgende keer weer met Miss Bera en hebben we dan hoop ik weer positieve puppy verhalen.
Maar nu, vandaag…
Alles was gereed, het bedje stond klaar, een zak met oude dekbedden omdat ze op bed bevalt en nergens anders. Een speciaal appartement met een nieuwe eigen ingang, een ‘Miss Bera deur’. De laatste 3 dagen zei ik wel steeds tegen Bera: “Iedereen vindt jou dik, maar ik niet hoor. Heb je ze stiekem ergens neergelegd?” Toen ik haar op de weegschaal zette vanmiddag bij de dierenarts was ze dus nog hetzelfde gewicht als twee weekjes terug. Foute boel dacht ik en een gevoel van angst bekroop me… Ohohoh als het maar leeft. Van alles bedenk je dan, dode pupjes, keizersnee, baarmoeder weg. Mijn dierenarts maakte zich ook zorgen. En dan de uitslag, vreselijk, maar ook blijdschap, het had nog veel erger kunnen zijn en gelukkig is mijn allerliefste lieve lekkere schattigste mooiste knuffelbeertje kerngezond en ligt ze terwijl ik dit schrijf heerlijk warm tegen mijn voeten aan. En mijn andere hartendiefje ligt in haar knuffelwegkruipmandje.
Wat een rijkdom.

Voor pupliefhebbers, we verwachten in december dat Miss Bera weer loops wordt en wie weet als Bera het aan kan, proberen we het opnieuw om een mooi nestje te gaan fokken. We houden jullie op de hoogte.
Ondertussen ligt er een mooie nestje in Oostenrijk, met als vader de knappe Fjör, zoon van Miss Bera. Kijk voor meer info hier op de website van Jutta Blechschmidt.
En zo ook in Duitsland Bij Kirsten Hofmann.

Leave A Comment